Cicciolina live - Gagarin 205, 10/2/2007)

Λίγο μετά τις δώδεκα και τo Gagarin είχε αρχίσει να γεμίζει από κόσμο ετερόκλητο: Οι συνήθεις ύποπτοι των συναυλιακών δρώμενων, αρκετοί σαραντάρηδες με τις συντρόφους τους, αλλά και πιτσιρίκια, που όταν η πολυαναμενόμενη κυρία της βραδιάς μεσουρανούσε δεν είχαν ακόμη γεννηθεί. Τι ήταν αυτό που είχε κάνει όλους αυτούς τους ανθρώπους να κατέβουν Σάββατο βράδυ τη Λιοσίων για να δουν την αμφιβόλου περιεχομένου εμφάνιση της μεγάλης πορνοστάρ - πάλαι ποτέ ντίβας του ιταλικού κοινοβουλίου; Οι μεγαλύτεροι από ‘ιστορική’ περιέργεια, οι μικρότεροι για τον πολλά υποσχόμενο χαβαλέ του χάπενινγκ, αυτό όμως που ένωνε όλους τους παρευρισκόμενους ήταν η κοινή επιθυμία να αποδώσουμε τα εύσημα σε μια γνήσια αντι-star: Τιμώντας με την παρουσία μας την αντικρουόμενη persona της Cicciolina, βγάζαμε τη γλώσσα στη σαβούρα του star-system που μας σερβίρεται καθημερινά ως έγκριτη και high, πιστεύοντας ότι αυτό το κορμί, που πάρθηκε με θρυλικά σοκαριστικούς τρόπους, έχει περισσότερη αλήθεια να δώσει.

Οι κλασσικές eighties επιτυχίες ζέσταναν εύκολα το χώρο και, μαζί με την αίσθηση αναμονής της σέξι πρωταγωνίστριας, μετέτρεψαν το αρχικό μούδιασμα του κόσμου σε αισθησιακή ατμόσφαιρα. Λίγο μετά τη μια η Cicciolina έκανε την εμφάνισή της, μέσα σε αιθέρια λευκή και –εννοείται– άκρως αποκαλυπτική τουαλέτα, τραγουδώντας και χορεύοντας με περίσσια χάρη κάτω από τους ήχους της playback μουσικής που πλημμύρισε το χώρο. Ο κόσμος την υποδέχθηκε ένθερμα, με χειροκροτήματα και επευφημίες. Τα αναμενόμενα σεξουαλικά πειράγματα που ακούστηκαν ήταν γεμάτα χιούμορ και καλή προαίρεση - μοναδική παραφωνία οι όλο κακία χυδαιότητες ενός κομπλεξικού μαλάκα που μας θύμισαν τη σκληρή και βίαιη πλευρά του κινηματογραφικού παρελθόντος της. Ευτυχώς, ο κάφρος το βούλωσε μετά από λίγο.

Ακολούθησε η απονομή της τιμητικής πλακέτας του φεστιβάλ, με τον Ν. Τριανταφυλλίδη να διαβάζει τα εγκωμιαστικά λόγια του Φ. Φελίνι για την βουλευτίνα πορνοστάρ, την Τσιτσιολίνα πάνω από όλα (όπως και στο εναρκτήριο πρόγραμμα του Γ. Φλωρινιώτη ακούγεται η φωνή του Μ. Χατζιδάκι να παινεύει αφειδώς τον ‘Έλληνα Τζον Τραβόλτα’ - πολύτιμα διαπιστευτήρια για τους άπιστους Θωμάδες).

Η βραδιά συνεχίστηκε με την Cicciolina να φορά μια νέα διάφανη φορεσιά και να ερμηνεύει τις lollipop ιταλικές επιτυχίες της με νάζι και γλυκό αισθησιασμό. Αστράπτοντας από νεότητα, όχι τόσο λόγω της θαυματουργής σιλικόνης, μα της εσωτερικής της λάμψης, μια κουκλίτσα στα λευκά τούλια και με χαρακτηριστικά αθώο χαμόγελο, έδινε το δικό της γοητευτικό ερωτικό σόου. Όχι για να αποκηρύξει το πορνό παρελθόν της, μα για να το εξαγνίσει μέσα στην προσωπική της σφαίρα, εκεί όπου δεν υπάρχει βρωμιά κι ασχήμια, παρά μόνο σωματική ομορφιά κι απόλαυση.

Δεν έχω δει καμία από τις περίφημες ταινίες της, ώστε να κάνω και τους αντίστοιχους συνειρμούς, πιστεύω όμως ότι αυτό δεν έχει πραγματική σημασία: η μαγεία της Cicciolina ήταν το ότι είχε κερδίσει το παιχνίδι, κι αντί να λεκιαστεί από τον ωμό κόσμο του σπέρματος και της παρτούζας, αναδύθηκε από αυτόν άσπιλη κι αμόλυντη. Μια αυτόχριστη νύμφη της χωρίς όρια ερωτικής απελευθέρωσης που δεν προσδιορίστηκε από τις επιλογές της, σεξουαλικές και πολιτικές, μα που η ίδια τις προσδιόρισε, θέτοντας σε αυτές τη δική της σφραγίδα: Τη σφραγίδα της Cicciolina, της μεγάλης Ιταλίδας σταρ.

Δυστυχώς (ή ευτυχώς για κάποιους άλλους), ο κόσμος ήταν αυτός που δεν στάθηκε (σταθήκαμε) στο ύψος των περιστάσεων: Ενώ το σόου απαιτούσε τη συμμετοχή του κοινού, πολύ λίγοι ήσαν αυτοί που τόλμησαν να ανέβουν στη σκηνή και να ακολουθήσουν της σκηνοθετικές οδηγίες της Cicciolina. Έτσι η βραδιά δεν απογειώθηκε, ελλείψει ... ερωτικής ανταποκρίσεως! Πάντως, τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όσους έκαναν την υπέρβαση και πήραν τη θέση τους δίπλα στην πρωταγωνίστρια. Πρώτη και καλύτερη φυσικά η Σουηδέζα Σοφία, που δεν δίστασε να χορέψει εντελώς ακομπλεξάριστα και με γνήσιο κέφι, δείχνοντας και αυτή το κάτι τι της στο διψασμένο για γύμνια και χαβαλέ κοινό. Το ωραίο ήταν ότι και οι υπόλοιποι που ανέβηκαν είχαν μπει στο νόημα της απενοχοποιημένης ερωτικής διαθέσεως που μετέδιδε η φυσική παρουσία της Cicciolina, συνδράμοντας και αυτοί στο κλίμα σεξουαλικής αθωότητας, που ήταν και το πραγματικό θέμα της παράστασης. Η οποία και κέρδισε τελικά το στοίχημα με το ασυνήθιστο σε τέτοιες εκδηλώσεις ελληνικό κοινό. Περνώνας από τα γεμάτα ενοχές υγρά όνειρα στις καρδιές μας.

Cicciolina ti vogliamo bene!

Ροζίτα Σπινάσα

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Furl
  • Reddit
  • Spurl
  • StumbleUpon
  • Technorati