Ψήφος τέλος (η επόμενη Κυριακή δεν πιάνεται)! Και το καλό που σας θέλω μαζευτείτε το συντομότερο. Πριν δε αρχίσουν οι μετανοήσεις και η συνηθέστερη των σκέψεων, όπως πάντα, περί ακρωτηριασμού των άμοιρων των άνω άκρων (κομμένα χέρια κ.τ.λ.), σας ρίχνω ένα αντίδοτο για να χαμογελάτε όταν θα έρθουν τα δύσκολα: μερικά αποφθέγματα από το βιβλιαράκι «Ο Νόμος του Μέρφυ» του Arthur Bloch που είχα πάρει σε εξευτελιστική τιμή από βιβλιοπωλείο του αθηναϊκού κέντρου πριν το καλοκαίρι και περίπου αφορούν στο θέμα.

Ο Πρώτος Νόμος της Πολιτικής: «Μείνε μέσα με τους απ’ έξω».

Το Θεώρημα του Thompson: «Όταν η κατάσταση γίνεται παλαβή, οι παλαβοί γίνονται επαγγελματίες».

Ο Νόμος του Evans: «Αν μπορείς να κρατήσεις την ψυχραιμία σου ενώ την έχουν χάσει όλοι οι άλλοι, απλώς δεν έχεις καταλάβει το πρόβλημα».

Η Αρχή του Λουκάνικου: «Οι άνθρωποι που λατρεύουν τα λουκάνικα και είναι νομοταγείς, δεν πρέπει ποτέ να δουν πώς φτιάχνονται».

Εντάξει, φτάνουν τέσσερα. Όσο πιο λίγα τόσο ευκολότερα. Πώς αλλιώς να βοηθήσουμε και όσους η μνήμη τους ρετάρει;

Τέλος, να και μερικές οδηγίες προς ναυτιλλόμενους. Τους μέχρι χθες υποψήφιους δηλαδή, είτε σήμερα φέρουν βαρύ το μαύρο, είτε γυαλίζουν τα σερβίτσια και ονειρεύονται από τώρα κάνα οικοπεδάκι. Παιδιά, παρακαλώ λίγο την προσοχή σας:

α) ό,τι χαρτικά σας περίσσεψαν μην τα ρίξετε στους σκουπιδοτενεκέδες, προτιμήστε την ανακύκλωση. Σας υπενθυμίζω πως στο συγκεκριμένο είμαστε από τους τελευταίους στην Ευρώπη διότι οι συνάδελφοι σας του παρελθόντος επέδειξαν ελάχιστη συμμετοχή, επί της ουσίας καμία (κρατάω τους τύπους ευγένειας ακόμα, γιατί είστε φρέσκοι βρε κουτοί).

β) καθαρίστε το γρηγορότερο τα πρώην εκλογικά σας κέντρα, τους δρόμους και όπου αλλού τα κάνατε μαντάρα. Η βουβή εικόνα παρακμής που παρουσιάζουν οι αφίσες με τις φάτσες σας μισοσκισμένες μια-δυο βδομάδες μετά είναι τουλάχιστον θλιβερή. Άσε που μας φορτίζει αρνητικά κάθε πρωί που ξεκινάμε για τις δουλειές μας.

γ) ξοφλήστε τα ενοίκια και τις όποιες άλλες οφειλές σας πριν τα Χριστούγεννα. Ο κόσμος, αλλοδαποί και μη, θέλει να κάνει και γιορτές ξέρετε, και

δ) αποφύγετε τις για ψύλλου πήδημα ενστάσεις στα εκλογοδικεία. Δεν το ξέρετε, αλλά ακόμα εκκρεμούν υποθέσεις από τις προηγούμενες εκλογές και οι αρμόδιοι δείχνουν να μην προλαβαίνουν. Ας μην τους κάνουμε τη ζωή δυσκολότερη, δεν φταίνε οι άνθρωποι επειδή είχατε διαρροές από το σόι σας και δεν σας το λένε.

Άντε βρε σεις με το δεξί! Καλή μας βδομάδα!

(το comic είναι του Γιάννη Ξαγοράκη από την προσωπική του σελίδα www.johnxag.8m.com)

Πάνος Πανότας

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Furl
  • Reddit
  • Spurl
  • StumbleUpon
  • Technorati